1. Oturum
Nesli Koruma Hareketi olarak mayıs ayından bu yana, Klinik Psikolog Müjde Yahşi öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz ve bir süreliğine ara verdiğimiz kitap okuma toplantılarımıza, yeniden başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Daha önce ebeveyn ve eğitimcilerle değerlendirdiğimiz ‘Anne Babalar İçin Gençlerde Homoseksüelliği Önleme Rehberi’ kitabını, bu defa gönüllü ruh sağlığı uzmanlarımızla ele alıyoruz.
Haftalık olarak yapacağımız toplantılarımızın ilkini 26 Eylül’de gerçekleştirdik. 1. oturumumuzda yine çok önemli konuları ele aldık. Kitap analizinin yanı sıra Müjde Yahşi’nin, ‘cinsel kimlik karmaşası’ meselesinin çözümüne dair teknik bilgi ve vaka analizleri yaptığı bu oturumumuzda, katılımcı uzmanlarımız da kendi bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.
Müjde Yahşi, cinsel kimlik karmaşasının aslında ruhsal bir hastalık olduğunu, çeşitli faktörlerin etkisiyle ortaya çıktığını, erken yaşlarda fark edildiğinde kolayca tedavi edilebileceğini vurgulayarak, meslektaşlarına bu konuda çok değerli tavsiyelerde bulundu. Günümüzde bu alanda çalışan psikolog sayısının oldukça az olduğunun üzerinde duran Yahşi, bu on oturumun sonunda, programa katılan uzmanların cinsel kimlik karmaşası yaşayan küçük bir çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiğini öğrenebileceğini belirtti. On oturumun tamamına katılanlara, daha sonra müdahaleye dayalı, çok oturumlu başka bir eğitim vereceğini söyleyen Yahşi, böylece Nesli Koruma Hareketi’ne bu sorunla başvuran kişilerin, her iki eğitime de katılan uzmanlarımıza yönlendirileceklerini açıkladı.
İlk oturumda Müjde Yahşi’nin üzerinde durduğu başlıca konular; ‘cinsiyet ve cinsel kimlik ayrımı, LGBT’nin dilimize yerleşmemesi gereken bir kavram olduğu ve bu örgütün çocuklarımız üzerindeki olumsuz etkileri, sonradan ortaya çıkan ‘lezbiyen, gey, homoseksüel, transseksüel’ gibi bazı cinsel kimliklerin tanımı, cinsel kimlik karmaşasının erken yaşlarda tedavi edilebilirliği’ oldu. İkinci oturuma bir ön hazırlık olan bu oturumun sonunda kendisine çeşitli soruların yöneltildiği Müjde Yahşi, cinsel kimlik karmaşasına dair uzmanlarımızın kafasındaki soru işaretlerini giderdi.
Sizler de cinsel kimlik karmaşası sorununa nasıl yaklaşılacağını bilmeyen bir psikolog, psikiyatrist veya aile danışmanıysanız, her perşembe, saat 22.00’da gerçekleşen oturumlarımıza katılabilirsiniz. Bir sonraki oturumda görüşmek dileğiyle…
Detaylar
- Yetişkin: 1
- Kategoriler: Geçmiş Etkinlikler